Välkommen! Om oss | Butiken | Marknader | Köpvillkor | Kontakta oss

Alegria

Alegria
239 kr

Tillgänglighet: I lager

Ett fantastiskt mjukt ullgarn med bra slitstyrka i de vackraste färgerna!

75% merinoull superwash, 25% polyamid
Stickor / virknål: nr. 2 - 3
Masktäthet: 28 m = 10 cm
Fintvätt 30 grader
100 gr/ härva= ca 425 meter

Garnåtgång:
Trekantig sjal ca 100gr
Strumpor stl 37-38 ca 60gr
Damjumper stl M ca 375gr

Manos del Uruguay’s Alegria kommer i en underbar blandning av superwash-behandlad merinoull och slitstark polyamid. Detta resulterar i ett fantastiskt mjukt garn med god formbarhet och skön känsla. Garnet är handfärgat och kommer i massor av vackra färgställningar. Alegria passar lika bra till sockor som till barnplagg och sjalar.

Manos startade sin verksamhet 1968 som ett sätt att hjälpa kvinnor på landsbygden i Uruguay till försörjning. På så sätt kunde man undvika att alltför många familjer splittrades genom att en av de vuxna tvingades söka sig till städerna för att få jobb. Idén var att utgå från de lokala förutsättningarna som tillgången till fårull och kvinnornas hantverkskunnande och skapa något utifrån det.

Idag är Manos ett kooperativ bestående av 400 kvinnor som spinner och handfärgar garner som sedan säljs över hela världen. Varje härva signeras av den kvinna som tillverkat den – därför vet man som köpare exakt vem som får del av ens garnköp. Sedan 2009 är organisationen också medlem i World Fair Trade Organization – vilket innebär att garnet är rättvisemärkt.

En av de saker som gör Manos del Uruguays garner så unika är de vackra färgerna och meleringarna. Hemligheten ligger i små partier som färgas i vedeldade vattenkokare. Faktorer som det lokala vattnet, vädret och tid på året bidrar alla till de subtila nyanserna i de färger som tas fram.

* Obligatoriska fält

239 kr
Beskrivning

Detaljer

Ett fantastiskt mjukt ullgarn med bra slitstyrka i de vackraste färgerna! 75% merinoull superwash, 25% polyamid Stickor / virknål - nr. 2 - 3 Fintvätt 30 grader 100 gr/ härva= ca 425 meter Garnåtgång: Trekantig sjal ca 100gr Strumpor stl 37-38 ca 60gr Damjumper stl M ca 375gr Manos del Uruguay’s Alegria kommer i en underbar blandning av superwash-behandlad merinoull och slitstark polyamid. Detta resulterar i ett fantastiskt mjukt garn med god formbarhet och skön känsla. Garnet är handfärgat och kommer i massor av vackra färgställningar. Alegria passar lika bra till sockor som till barnplagg och sjalar. Manos startade sin verksamhet 1968 som ett sätt att hjälpa kvinnor på landsbygden i Uruguay till försörjning. På så sätt kunde man undvika att alltför många familjer splittrades genom att en av de vuxna tvingades söka sig till städerna för att få jobb. Idén var att utgå från de lokala förutsättningarna som tillgången till fårull och kvinnornas hantverkskunnande och skapa något utifrån det. Idag är Manos ett kooperativ bestående av 400 kvinnor som spinner och handfärgar garner som sedan säljs över hela världen. Varje härva signeras av den kvinna som tillverkat den – därför vet man som köpare exakt vem som får del av ens garnköp. Sedan 2009 är organisationen också medlem i World Fair Trade Organization – vilket innebär att garnet är rättvisemärkt. En av de saker som gör Manos del Uruguays garner så unika är de vackra färgerna och meleringarna. Hemligheten ligger i små partier som färgas i vedeldade vattenkokare. Faktorer som det lokala vattnet, vädret och tid på året bidrar alla till de subtila nyanserna i de färger som tas fram.
Recensioner

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?