Välkommen! Om oss | Butiken | Marknader | Köpvillkor | Kontakta oss

Om Sommarbackens Ullbod

 

Sedan 1983 arbetar vi på Sommarbackens Ullbod med sköna ullprodukter.

Vi har ett stort sortiment av sköna slitstarka ullstrumpor och Janus ullunderkläder i 100 % merinoull till hela familjen. Plaggen är tillverkade i mycket hög kvalitet och tål maskintvätt.

Företaget har gått från enbart torg och marknadshandel de första åren, till att idag ha en stor postorderverksamhet, där vi kan förse kunder i hela vårt avlånga land med våra sköna varor.

Vi har även en butik i Köping. Välkommen!

Marie Nasenius

 

 

Härliga ullprodukter 

Janus
Sedan 80-talet är vi på Sommarbackens Ullbod återförsäljare av Janus ullunderkläder. Där vi främst valt ut ett grundsortiment som vi av erfarenhet vet håller god kvalitet och som våra kunder är mycket nöjda med.
Plaggen är av merinoull som är miljöcertifierat enligt Öko-Tex standard 100.
Janusfabriken etablerades 1895 och är idag ett av Europas ledande producenter av underkläder. På fabriken i Espeland utanför Bergen jobbar ca 100 anställda med att tillverka underkläder och sockar till barn och vuxna. Fabriken är den enda i sitt slag i Norge. Det är speciellt de fina merinoullplaggen som inte kliar som Janus är känt för.

Fiberkvalitet
Det står angivet fiberkvalitet vid många plagg i webbshoppen. Det är ett mått på tjockleken på fibern och betecknas ”my”. Ju lägre my-enhet, ju mjukare är plagget. Man brukar säga att 26-28 my är en ”kli-gräns”. Därför är Janus ullunderkläder väldigt mjuka och behagliga med en fiberkvalitet på ca 18,5-19,5 my.

Öko-Tex-certifiering
Det är Öko-Tex-certifiering på våra strumpor och underkläder. Det är en internationell hälo- och produktmärkning som talar om att hela plagget är framställt utan skadliga ämnen.

Tvättråd
Ullplagg behöver inte tvättas lika ofta som kläder i annat material, att vädra räcker långt!
Kläder av ull ger ingen dålig lukt, som ofta är fallet med syntetmaterial.
När du väl tvättar dina ullplagg, använd då ett tvättmedel som är avsett för ull! Om du använder ett tvättmedel som innehåller enzymer riskerar du att tråden brister.

Visste du att…
ull alstrar värme samtidigt som den tar åt sig fukt.
plaggen av den finkrusiga ullen är så mjuk att man kan bära den på bara kroppen utan att det sticks.
ullen har stor fuktupptagningsförmåga, upp till 30% utan att kännas våt.
ullen värmer när den är våt.